SPANSKE KØDBOLLER I FLØJLSBLØD TOMATSAUCE

For små 13 år siden steg jeg ud af en lejet Ford pået spansk bjerg midt i en tyk tåge. Jeg ku' ikke se mere end få meter frem, til gengæld ramte en tæt duft af frisk rosmarin mine næsebor! Jeg har aldrig hverken før eller siden duftet så kraftig og helt vidunderlig en duft af rosmarin.Buskene var små og tætte, som om den tynde bjergluft ikke tillod vild vækst –til gengæld kompenserende de med at sætte turbo på duft…, og smag!Jeg fyldteselvfølgelig bilen op med rosmarin og lavede disse spanske kødboller, som vielsker – også med den friske rosmarin, vi kan få herhjemme😉❤️!
Forb. tid 1 t
Tilb. tid 1 t
Ret Hovedret
Køkken Spanien
Antal personer 8

Køkkenudstyr

 • Foodprocessor
 • Pande

Ingredienser
  

Kødboller

 • 1 kg Okse/kalvefars
 • 100 gram Røget bacon
 • 1 Æg
 • 2 Store løg
 • 5 fed Hvidløg
 • 5 kviste Rosmarin med masser af blade
 • Salt & peber
 • Olivenolie

Tomatsauce

 • 2 flasker Tomatpassata (der var 680 g i hver af de flasker, jeg brugte)
 • 4 spsk Tomatpuré
 • 3 Løg
 • 4 fed Hvidløg
 • Masser af frisk timian og rosmarin
 • 80 gram Bacon
 • Salt og peber
 • Olivenolie

Sådan gør du
 

Kødboller

 • Hak løg, bacon og rosmarin i foodprocessor til helt fint.
 • Ælt sammen med resten af ingredienserne med hænderne, så farsen bliver helt ensartet.
 • Steg på panden i olivenolie til brunede på alle sider.

Tomatsauce

 • Blend alt til en helt blød sauce.

Tips til opskriften

Kødbollerne kan også med stor fordel grilles i Webergrill udendørs.

Tilpas mine indstillinger ved hjælp af cookies

Ved fortsat brug af denne side, accepterer jeg, at Kammas Kantine bruger cookies og lignende teknologier for at forbedre produkter og tjenester, for at give mig relevant indhold og gøre min oplevelse personlig. Læs mere.